Når man skal dyrke cannabis, er der mange der kan få det gjort til en (flyv til månen projekt) men det er ikke nødvendigt. selvfølgelig er der nogle basale regler man er nødt til at følge de skal have vand, lys, luft og varme så er du godt igang. er det ude i haven kan en plantesæk være helt fint, så er det bare vand og en god sommer så er den færdig. rykker vi indenfor er vi nødt til at rykke lidt op i sværhedsgrad, vi skal regulere på lys og luft så planten tror at alt er godt.

Ph-værdier

Når vi er indenfor bruges ofte mindre potter så vi oftere skal vande og dette sætter også krav til gødnings mængden det skal gerne passe, selvfølgelig vil vi gerne ha at planten har alt hvad den skal bruge for at kunne gro bedst muligt men ofte gøder vi lige lovlig meget som kan med føre en høj ph i potten, så kan vi selvfølgelig bruge et ph-ned produkt, dette produkt kan købes færdigt men kan også laves selv, ved at blande batterisyre H2SO4 i vandet pas på det er stærke sager (husk du skal komme syre i vand og ikke vand i syre) ph for cannabis skal helst ligge mellem 5,5-6,5 for at planten bedst optager næring. ta 10 liter vand og dryp stille og roligt syre i vandet til du har den rigtige ph det kan tage 10 minutter at få blandet det godt sammen så den sande ph er opnået.

Der fås flere forskellige redskaber til at måle ph der er dem hvor du tager en jordprøve og måler på, der er også dem som kan måle på vandet, holdes vandet på mellem 5,5 og 6,5 behøver du aldrig tænke mere over din ph

Grunden til at det er vigtigt at ha den rigtige PH er at hvis ph for meget den ene eller den anden vej så kan planterne ikke optage de forskellige næringsstoffet, det kan betyde at du ser en plante der skriger på nitrogen men faktisk er det ph der er skyld i at planten har svært ved at optage kvælstof, det der ofte sker er at man prøver at give mere nitrogen men det bliver en spiral der ender i planten dør af en kombination af nitrogenmangel og overgødning.

Det er heller ikke sikkert at planten har optaget alt gødningen fra sidste vanding, når så vi bliver ved med at vande med gødning stiger det totale indhold af gødning i potten og derved stiger ph i jorden.

EC- værdier

Test det vand som bruges, er det fra vandværket kan du godt regne med at det ikke vil svinge ret meget, og så er det nemt at huske på hvor meget du skal regulere PH i vandet, for at kompensere for vandværket test så også når vandet er gødet indtil du har en fornemmelse af hvor meget der skal i for at kompensere for gødningen i vandet.

EC i vandet er lidt hen af det samme, måles der EC giver det et billede af hvor meget gødning der er i vandet, den kan ikke se forskel på hvilken slags gødning der er i men mere den samlede mængde næring der er i vandet, det kan være en god indikator for en nybegynder men slet ikke et must, bruger man coco eller jord er den ikke så meget bevendt da den ikke måler EC i potten men kun det vand der bliver vandet med dvs. at man sagtens kan ophobe en masse gødning i potterne, der hvor den bliver rigtig god er nå der dyrkes i Hydro, måler man EC på vandtanken svare det til at måle direkte i poterne, så der er der mulighed for hele tiden at ha kontrol over hvor meget gødning der skal være i vandet og endda sætte en alarm på, hvis EC bliver for lavt eller for højt.

Det er klart at der er forskel på hvilken gødning planten vil have alt efter hvor langt de er henne i livet, så er det op til manden bag at give fra den rigtige flaske.