Høsttid, er en tid med blandede følelser. Du har passet og plejet din eller dine planter fra helt små stiklinger, eller endda fra frø og nu står de klar – klar til at blive høstet. Dit hårde arbejde og omsorg for dine planter, giver nu igen. Nu kan du læne dig tilbage og nyde dit slutprodukt. Eller rettere, inden du kan læne dig tilbage skal du lige have høstet dine planter først. 

En god høst med en trimmer maskine

Inden vi bevæger os længere inden i begrebet ”høst”, vil jeg gerne ganske kort lige komme ind på hvordan man overhovedet ved, eller kan bedømme om man er nået til det stadie hvor ens planter er klar til at blive klippet ned. Så hvordan ved eller ser man overhovedet om planten er moden og høstklar? Når planten er ved at være klar til høst, er det lige med at finde ud af, hvornår den har sin optimale potens. Der er mange tommelfingerregler, og jeg vil kort prøve at nævne nogle af dem i afsnittet her.

Hvis man vil ramme den perfekte høst, så kræver det som et minimum at man investere i et mikroskop. Det er absolut et must at have et mikroskop, for enhver grower, efter min mening i hvert fald. Men hvis man ikke har et, eller ikke tænker man har behov for et, så er der ikke rigtig noget perfekt svar, på ovenstående spørgsmål.

Det eneste man har at dømme ud fra, er det man kan se med det blotte øje. Hvilket også er nok, når man altså har en del erfaringen. Man kan selvfølgelig altid finde nogle billeder på nettet, og prøve at sammenligne ud fra det. Hvis man der imod gerne vil ramme den perfekte høst, så er et mikroskop vejen frem. 

Noget lækkert udstyr

Jo mere mælkefarvet, ens trichomes er, jo mere høj/skæv bliver man. Jo mere rav farvet, jo mere sofa-stener-skæv bliver man. Der er fordele, og ulemper ved begge dele. Men i sidste ende, kommer det ned til, hvad man nu selv fortrække. Jeg personligt høster mine planter, når jeg kan se at de er så mælkefarvet, som de kan blive, med max 5% rav farve i mine trichomes.

Der oplever jeg at de planter jeg har dyrket igennem tiden, har haft deres bedste punch. Men det en smagssag, ønsker man fx ”sovemedicin”, så skal man bare lade sine planter stå i længere tid inden man høster den. Men med tiden har jeg lært hvordan jeg foretrækker at mine planter skal se ud, dufte og føles, så jeg kigger sjældent i mikroskop, jeg bruger nu udelukkende erfaring herom.

Men måske er du mere til et fedt logo design i dag? Så læs med her!

Kom godt i gang

Nå, lad os komme videre til det vi egentligt skulle omkring – nemlig høsten af planter. I mange år har jeg klippet mine blomster i hånden med en saks som er købt specielt til dette formål. At klippe sine planter manuelt i hånden, fungere helt fint så længe at man ikke gror særlig stort.

Klipning i hånden er en god og grundig måde at klippe på, og dit slutprodukt bliver pænt. Efter nogle år med denne metode, fik jeg anbefalet at bruge en trimmer maskine – det skulle lette mit arbejde, hvilket det så sandelig også gjorde. Grunden til det tog mig tid at købe en trimmer, var først og fremmest prisen. Jeg havde også hørt at klipning med en trimmer maskine, kunne give dårligere resultater, end hvis man benytter sin saks og klipper i hånden. Det er jeg så slet ikke enig i efter mine personlige erfaringer.

Det handler om at forkæle sine planter, og have tålmodighed om sin plante når man bruger en trimmer, jeg har sparet en masse tid på at købe trimmer, den tid og energi som jeg før brugte på at klippe i hånden, bruger jeg nu på mit grow. En anden fordel ved at benytte en trimmer er at jeg er hurtigere færdig med at høste, og derfor hurtigere kan komme i gang med det næste hold. I dag har jeg en Trimpro Automatisk fra firmaet TRIMPRO, og den vil jeg til enhver tid anbefale andre der ønsker en bedre løsning når det kommer til at høste.